• Hem
  • Patrik Holmqvis...
sida

Patrik Holmqvist

Listplats: 29
Namn: Patrik Holmqvist
Ålder: 36
Sysselsättning: Läkemedelstekniker
Familj: Sambo och tre barn, en dotter på 12 år och tvillingkillar på 7 år.
Bor: Västergård

Vad är det bästa med att bo där du bor?
– Ett barnvänligt område med fin natur.

Varför Vänsterpartiet?
– Av ideologiska skäl, en socialistisk syn som är hållbar in i framtiden. Vänsterpartiet är det parti som vi arbetare kan knyta väl till. Hos Vänsterpartiet så kompromissar man inte utan står med en järnhand för ett tryggt samhälle för alla.

Vad är det viktigaste i årets val?
– Låter lite klyschigt men att synas, och att synas inom sociala medier. Många samlar information idag via de elektroniska kanalerna och där måste även vi finnas. Tråkigt nog så attraherar inte Södertäljes stadskärna invånarna så värst mycket, så att bredda informationsspridningen. Att visa invånarna att Vänsterpartiet är det parti som de kan lita på och det parti som står i rätt linje till ett hållbart samhälle i generationer.

Vilken fråga brinner du själv mest för och varför?
– Tekniska framsteg och utveckling för en stad som är i framkant. Södertälje skulle kunna vara en av Sveriges finaste städer, Södertälje skulle kunna vara i framkant när det kommer i frågan som gynnar miljön utifrån stadskärnas utveckling. Och 6 timmars arbetsdag.
Jobbar man inte inom vården så kan man inte förstå stressen och vilken kämpaglöd dessa hjältar har som jobbar inom de välfärdssektorer som vi har för givet. När vi har en kommun som utnyttjar dessa personer genom att anställa folk på deltidstjänster med ej hållbar arbetsmiljö. Det är väl på pass att införa en hållbar arbetsmiljö för dessa hjältar med en 100% arbetstid på 6 timmar per dag.

Vilka tre frågor kommer att vara viktigast i valet?
– Bostadsfrågan, att vi har människor som står i tiotals år för att få rimlig bostad är absurt, relationer som inte kan gå vidare, barn som inte får bli vuxna, personer som får förändrade ekonomiska situationer ja det finna många anledningar till att ha en hållbar bostadsmarknad för hyreslägenheter.
Skolan, skolan handlar inte bara om statistik och övergripande resultat. Skolan måste också kunna se de som inte ryms inom ramen av det normaliserade. Att kunna se till att barn med energiöverskott osv, får de behoven de behöver. Att inte bygga skolor med öppna planlösningar.
Genomfart Södertälje, det pratas om nya broar m.m. men det är inte hållbart. Går bilen sönder så köper man inte samma bil igen. Det behövs ett nytänk och en förståelse att Södertälje är en genomfart som är rikstäckande viktig och en tunnel som går under kanalen som driver tyngre genomfart förbi stan kommer vara rikstäckande uppskattat.

Vad tror du om valresultatet i kommunen?
– Jag tror vi kommer stiga i år, jag ser fram emot samarbetet hos vårt block stärks upp med en starkare vänster. Men jag är orolig över det högerextrema parti som biter sig fast i samhället. Känner mig rätt trygg i att vårt block kommer att vinna och ser fram emot ett starkt rött socialistiskt Södertälje.

FEM SNABBA:

Vilken är den senaste filmen du sett och hur var den?
– Star Wars, och de är alltid bra.

Vad lägger du för mycket pengar på?
– En kapitalistisk fråga som antyder att det finns för mycket pengar hos individen vid frågan? Men om jag ska svara så är det hyran.

Kan du dansa?
– Ja jag kan dansa, men jag lovar inte att du kommer gilla vad du ser.

Vad önskar du att du var bättre på?
– Skulle vilja spela saxofon, det har alltid varit en dröm som aldrig blivit sann.

Favoriträtt?
– Flygande Jakob.

Kopiera länk