• Hem
  • Samuel Sandberg
sida

Samuel Sandberg

Listplats: 21

Namn: Samuel Sandberg

Ålder: 35
Sysselsättning:
Ekonomiassistent
Familj: 
 Fru och två barn

Var i kommunen bor du: Brunnsäng

Vad är det bästa med att bo där du bor?

– Närheten till naturen, samtidigt som det är nära kollektivtrafik och centrum.

Varför Vänsterpartiet?
– Vänsterpartiet värnar de som har det sämst ställt i samhället. Med ett tryggt skyddsnät som fångar upp och stöttar en när man hamnar i en svacka i livets resa, gör att folk vågar satsa på sina idéer och yrkesval.

Vad är det viktigaste i årets val?
– Att tänka igenom vilket Södertälje vi vill ha i framtiden. Vill du ha ett Södertälje för alla oavsett inkomst eller ett som särar på fattig och rik? Vill du ha ett Södertälje för alla oavsett ursprung eller ett där hudfärg avgör hur svensk du är? Vill du ha ett Södertälje där invånarna stöttas om de saknar inkomst eller ett där arbetslösa och sjuka straffas? Jag vet vilket samhälle jag vill ha. Ett Södertälje för alla oavsett om du är fattig eller rik, oavsett varifrån du kommer, samt ett Södertälje där arbetslösa och sjuka får stöttning.

Vilka tre frågor kommer att vara viktigast i valet?
– Rasismen – Att allas lika värde ska gälla. Vi kan inte ha olika lagar och regler beroende på om man flytt till Södertälje eller är flera generationers Södertäljebo.
Skolan – Södertäljes skolresultat har under Socialdemokraternas, Vänsterpartiets och Miljöpartiets styre blivit bättre och bättre. Jag hoppas att väljarna vill att denna resa ska fortsätta.
Kriminaliteten – Alldeles för många blir drabbade av att det finns flera som inte kan följa de lagar och regler som vi har i Södertälje. Arbetet att förhindra de mindre brotten måste bli bättre, så att fler respekterar de lagar och regler som gäller.

Vad tror du om valresultatet i kommunen?
– Jag hoppas att väljarna ser vad vi åstadkommit i Södertälje med t.ex. skolans förbättrade resultat. Dock tror jag det blir en nagelbitare där Vänsterpartiet går framåt, men att det inte blir någon klar majoritet för S, V och Mp. Frågan blir då om de fem borgerliga partierna M, C, L, Kd och SD kommer samarbeta?

FEM SNABBA:

Vilken är den senaste filmen du sett och hur var den?
– Lassemajas detektivbyrå. Den var helt ok. Hade ett bra budskap om att man inte ska dra förhastade slutsatser och att det inte alltid är som det ser ut.

Var gör du om tio år?
– Har panik över att barnen flyttar hemifrån.

Sjunger du i bilen eller duschen?
– Det händer att jag sjunger i duschen, dock främst när jag är själv hemma. Det är inte alla som uppskattar min sång lika mycket som jag.

Vad har du närmast dig just nu som är rött?
– En Mini Cooper.

Om du kunde leva om ditt liv, hade du gjort något annorlunda?
– Vet inte om jag skulle vågat gjort något annorlunda om jag levde om mitt liv, men jag tänker ofta på de gånger som jag kanske kunde ha gjort mer för de som blev mest mobbade eller för de som på annat sätt utsattes ofta under skoltiden.

Kopiera länk