• Hem
  • Solveig Hell
sida

Solveig Hell

Listplats: 36
Namn: Solveig Hell
Ålder: 74
Sysselsättning: Socionom/leg.psykoterapeut
Familj: Stor; man, många barn och barnbarn och 96-årig mamma
Bor: Centrum

Vad är det bästa med att bo där du bor?
– Nära till allt; allmänna kommunikationer, badhuset, ABF, folklivet och kulturen. Utsikten över Maren och Slussen och alla båtar.

Varför Vänsterpartiet?
– Jag gick med i vänsterpartiet 1976 för att jag tyckte att Jordens, Sveriges och Södertäljes resurser fördelades väldigt orättvist. Mina föräldrar och förfäder har sedan generationer varit vänstermänniskor och vågat stå för det, men jag tyckte att det inte längre räckte med socialdemokrati för att jämna ut klyftorna i samhället. Därför valde jag vänstern som jag tyckte arbetade hårt för ett jämställt samhälle och för välfärden.

Vad är det viktigaste i årets val?
– Jämlikhet som är en förutsättning för miljö- och klimatfrågorna.

Vilken fråga brinner du själv mest för och varför?
– Jämställdhet, miljön, välfärden och klimatet. Jag har en stor familj med ett åldersspann från 1 månad till 96 år. Det allra viktigaste är att mina 10 barnbarn och alla andra barn skall få en bra värld som det går att leva i, och då menar jag värld, för om inte vi i de rika länderna på norra halvklotet arbetar mer för klimatet och delar med oss av vår rikedom, kommer ingen värld att finnas i inom överskådlig tid.

Vilka tre frågor kommer att vara viktigast i valet?
– Jämställdhet, miljö/klimat och välfärden, t.ex. att se till att Sveriges eller Södertäljes skattepengar inte går till vinster som stoppas i kapitalets stora fickor.

Vad tror du om valresultatet i kommunen?
– Jag är säker på att V går starkt framåt, kanske delvis på S och MP:s bekostnad. Dessa tre partier regerar i Södertälje idag och jag hoppas att det skall så förbli med en ännu starkare Vänster som har stora möjligheter att påverka politiken.

FEM SNABBA:

Vilka platser har du bott på?
– Stockholm, Tungelsta, Karlskrona, Höör, Västerås, Arboga, Trollhättan, Södertälje på olika platser såväl centralt som Ronna, Nykvarn, Järna. Somrarna Kullaberg.

Vad var du rädd för som barn?
– Jag är född under andra världskrigets slutfas 1944. Det talades om kärnvapen, skulle Sverige skaffa? Jag var rädd för krig.

Vilket spel vinner du oftast?
– 6 X Joker. Det är ett kortspel vi ägnar oss åt i släkten.

Vad lägger du för mycket pengar på?
– Blommor och släktforskningsprogram.

Prenumererar du på någon tidning?
– Ja, LT, DN, Svd, Etc, Arbetaren, Ordfront och Vi.

 

Kopiera länk